För att använda MCSS på datorn behöver du ett installerat klient-certifikat. Det här är en säkerhetsåtgärd då MCSS innehåller känslig information som till exempel personuppgifter. Certifikatet försäkrar att obehöriga inte får tillträde till någon information.

Hur felmeddelandet åtgärdas

Din arbetsgivare ansvarar för certifikatet. Kontakta din IT-avdelning eller den medarbetare som är ansvarig för certifikat, fråga din chef om du är osäker på vem detta är. Om du fortfarande inte vet hur du skall få certifikatet, så skicka in ett ärende till vår support, vi hjälper er att hitta rätt kontaktuppgifter.

Den certifikat-ansvarige installerar ett certifikat för din användare så att du kan komma åt MCSS på datorn. I de flesta fallen sker installationen tyst i bakgrunden vilket innebär att du inte märker när certifikatet installeras, däremot kan du behöva starta om din dator för att certifikatet ska aktiveras.

När certifikatet är installerat

Nästa gång du går in på hemsidan för MCSS visas automatiskt en ruta för val av certifikat. Välj certifikatet och tryck på ”OK”.

Fungerar det fortfarande inte?

Skicka ett ärende till vår support så hjälper vi dig. Försök att vara så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så hittar vi snabbare en lösning. Inkludera alltid namn, titel och var du jobbar.

Skapa ett nytt support-ärende här.