Har du fått ett felmeddelande?

Ibland när något blir fel kan ett felmeddelande som informerar om vad som hänt hjälpa oss.

412: Inget certifikat angivet!

-
Kontakta din IT-avdelning om du ej har fått ett certifikat eller om webbläsaren ej ber dig välja ett.

Förklaring

För att använda MCSS på datorn behöver du ett installerat klient-certifikat. Det här är en säkerhetsåtgärd då MCSS innehåller känslig information som till exempel personuppgifter. Certifikatet försäkrar att obeöriga inte får tillträde till någon information.

Lösning

Kontakta din IT-avdelning eller den medarbetare som är ansvarig för certifikat, fråga din verksamhetschef om du är osäker på vem detta är.
Ställer ni er fortfarande frågande så skicka in ett ärende till vår support, vi hjälper er att hitta rätt kontaktuppgifter.

Den certifikat-ansvarige installerar ett certifikat för din användare så att du kan komma åt MCSS på datorn.
I de flesta fallen sker installationen tyst i bakgrunden vilket innebär att du inte märker när certifikatet installeras, däremot kan du behöva starta om din dator för att certifikatet ska aktiveras.

Nästa gång du går in på hemsidan för MCSS visas automatiskt en ruta för val av certifikat:

Fungerar det fortfarande inte?

Skicka ett ärende till vår support så hjälper vi dig. Försök att vara så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så hittar vi snabbare en lösning, skriv alltid namn, titel och var du jobbar.

Skapa ett nytt support-ärende här.